العصبان الليبي
المقادير:
كيلو لحم مقطع قطع صغيرة - نصف كيلو كبدة مقطعة كذلك - فوارغ ضان او فوارغبقرى اى مصارين - كيلو بصل مقطعة قطعة صغيرة - نصف كيلو طماطم - 5حزم بقدونس - 5حزمشبت اوشبنت او سبنت - 4حزم كرافس - 2فلفل اخضر - 2حزم نعناع اخضر- كوبين من الارز - و2 ملعقه صلصة الطماطم - كوب كبير زيت - ملعقة ملح كبيرة ممسوحة - بهارات مشكلة منكل نوع ملعقة صغيرة .
الطريقة:
تغسل كل الخضار وتقطع قطع صغيرة ويغسل الأرز واللحمة المقطعة والكبدة وتحضري إناء كبير وتضاف البهارات و2 ملاعق صلصة الطماطم والزيت وطبعا يجب أن تصفى كلهامن الماء ثم تغسل الفوارغ جيدا وتنقع فى الملح والخل ثم تحشى بالخليط وتوضع في طنجرة بها ماء مغلى أي المصارين توضع واحدة تلو الأخرى فى الماء المغلى والمصارين ، سوف تقفل لوحدها نتيجة الماء المغلى وتترك الطنجرة مغلقه حتى تستوى ونقطعها قطعبطول الاصبع وتقدم ساخنة
العصبان طبق مشهور فى ليبيا وأكيد كلكــم تعرفوه
أخليكم مع الصور بالتفصيل
- بقدونس وشبت وكسبرة خضرة وبصل اخضر وطماطم طازة مفرومين ناعم ...
- رز + كركم + فلفل احمر بودرة حامي + ملح + بهارات + نعناع ناشف + صلصه ....
- ودول المصارين جاهزين و زي الفل ...
- وهنا اهم حاجة نسيت اصورها ...الكبده والقلب والكلاوي والريه او الفشه و لحمه هبرة وكلهم مفرومين وسط ولو كمان حته من الليه بيكون احسن واطعم ...وطبعآ زيت الزيتون ..
- نخلط كل المكونات مع بعض ونبدا في اااااهم عميله الحشوه ..
- هنا كده كملت حشوه المصارين ....
- طبعآ المرحله ديه لازم نعمل ثقوب بعيدان الاسنان في المصارين عشان تتنفس منهم وما ينفجروش في الحله ...
- والمرحلة ديه ..حله فيها مايه وكركم ملح وشويه صلصه واول ما تغلي ننزل العصبان ونستنه تاني ...لحد ما تغلي المايه عشان نقدر نغطي ...
- بالطريقة ديه نغطي الحله بعد ماتغلي ..طبعآ انا مش حاطها على النار في الصورة ديه عشان البخار بيضبب الصورة ...
- شكله قبل ما يتحمر في الفرن ...
- وده كده اتحمر وجاهز للتقديم ...
المقادير:
كيلو لحم مقطع قطع صغيرة - نصف كيلو كبدة مقطعة كذلك - فوارغ ضان او فوارغبقرى اى مصارين - كيلو بصل مقطعة قطعة صغيرة - نصف كيلو طماطم - 5حزم بقدونس - 5حزمشبت اوشبنت او سبنت - 4حزم كرافس - 2فلفل اخضر - 2حزم نعناع اخضر- كوبين من الارز - و2 ملعقه صلصة الطماطم - كوب كبير زيت - ملعقة ملح كبيرة ممسوحة - بهارات مشكلة منكل نوع ملعقة صغيرة .
الطريقة:
تغسل كل الخضار وتقطع قطع صغيرة ويغسل الأرز واللحمة المقطعة والكبدة وتحضري إناء كبير وتضاف البهارات و2 ملاعق صلصة الطماطم والزيت وطبعا يجب أن تصفى كلهامن الماء ثم تغسل الفوارغ جيدا وتنقع فى الملح والخل ثم تحشى بالخليط وتوضع في طنجرة بها ماء مغلى أي المصارين توضع واحدة تلو الأخرى فى الماء المغلى والمصارين ، سوف تقفل لوحدها نتيجة الماء المغلى وتترك الطنجرة مغلقه حتى تستوى ونقطعها قطعبطول الاصبع وتقدم ساخنة
العصبان طبق مشهور فى ليبيا وأكيد كلكــم تعرفوه
أخليكم مع الصور بالتفصيل
- بقدونس وشبت وكسبرة خضرة وبصل اخضر وطماطم طازة مفرومين ناعم ...
- رز + كركم + فلفل احمر بودرة حامي + ملح + بهارات + نعناع ناشف + صلصه ....
- ودول المصارين جاهزين و زي الفل ...
- وهنا اهم حاجة نسيت اصورها ...الكبده والقلب والكلاوي والريه او الفشه و لحمه هبرة وكلهم مفرومين وسط ولو كمان حته من الليه بيكون احسن واطعم ...وطبعآ زيت الزيتون ..
- نخلط كل المكونات مع بعض ونبدا في اااااهم عميله الحشوه ..
- هنا كده كملت حشوه المصارين ....
- طبعآ المرحله ديه لازم نعمل ثقوب بعيدان الاسنان في المصارين عشان تتنفس منهم وما ينفجروش في الحله ...
- والمرحلة ديه ..حله فيها مايه وكركم ملح وشويه صلصه واول ما تغلي ننزل العصبان ونستنه تاني ...لحد ما تغلي المايه عشان نقدر نغطي ...
- بالطريقة ديه نغطي الحله بعد ماتغلي ..طبعآ انا مش حاطها على النار في الصورة ديه عشان البخار بيضبب الصورة ...
- شكله قبل ما يتحمر في الفرن ...
- وده كده اتحمر وجاهز للتقديم ...